Bilkompaniet

Frågor och svar om att köpa bil online hos oss

Vad händer efter att jag klickat på köpknappen

Efter genomförd godkänd kreditprövning via DNB kommer du att kontaktas av någon av våra säljare som går igenom förutsättningarna för köpet och betalningsproceduren

Hur och när betalar jag mitt bilköp?

Antingen kan du betala kontantinsatsen via bankgiro tre dagar innan du hämtar ut bilen eller med kort eller Swish på plats hos oss vid leverans av bilen.

Vilka betalsätt accepteras?

Vi accepterar följande betalsätt: Bankgiro – betalning sker till bankgironummer 646-1743. Märk inbetalningen med bilens registreringsnummer. Tänk på att betala senast tre dagar innan leverans så att betalningen hinner komma fram till oss i tid.     Kortbetalning – betalning med bankkort Mastercard eller Visa på plats. Swish – du kan betala med Swish på plats.

Hur mycket får jag använda bilen under perioden för ångerrätt?

Du har 14 dagars ångerrätt och under den tiden får bilen köras max 50 mil. Eventuella avdrag på återbetalning kan göras baserat på hur bilen nyttjats under perioden.

När kan jag hämta bilen?

Du kan hämta ut din bil inom 5 arbetsdagar, eller efter överenskommelse med vår säljare.

Hemleverans

Hemleverans innebär att vi levererar bilen till din dörr, eller annan överenskommen plats mot en avgift beroende på avstånd. Prisuppgift får du av säljaren.

Tillkommer några extra kostnader vid köp online?

Inga extra kostnader tillkommer när du köper bilen online, vill du ha hemleverans så tillkommer fraktkostnad.

Gäller andra villkor vid försäljning online jämfört med i butik?

Det är ingen skillnad på försäljningsvillkoren eller kontrakt vid onlineförsäljning jämfört med köp i butik.( Länk till leveransvillkor)

Hur fungerar ångerrätten vid bilköp online med leverans på distans?

Du har rätt att frånträda detta avtal utan att ange något skäl inom 14 dagar. Vill du utöva ångerrätten ska du till Bilkompaniet skicka ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att frånträda avtalet (t.ex. ett brev avsänt per post, fax eller e-post). Du ska skriva ditt namn, postadress, telefonnummer och din e-postadress Du kan använda den bifogade mallen, (Länk till blankett) men du måste inte använda den

Får jag full återbetalning om jag vill häva köpet?

Om du frånträder detta avtal kommer vi att betala tillbaka alla betalningar vi fått från dig, bland dem också leveranskostnader (men då räknas inte extra leveranskostnader till följd av att du valt något annat leveranssätt än den billigaste standardleverans vi erbjuder). Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta
dig något. Vi får vänta med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt bilen, beroende på vilket som inträffar först.

Om du kört mer än 50 km sedan leveransen,  drar vi av 15kr/km från 51 km och uppåt. Bilen ska vara i exakt samma skick som vid leveransen (förutom körsträckan) Det betyder att bilen ska vara i samma tekniska skick och utan extra skador på inredning och utsidan. Om nya skador uppkommit ska köparen ersätta Bilkompaniet för återställningskostnaden. Alla kostnader för returtransport, tvätt, rekonditionering. Om kunden vid köpet beställ extrautrustning, typ dragkrok, motorvärmare eller annat kommer kostnaden som uppkommit med specialanpassningen inte betalas tillbaka till kunden vid återlämnandet av bilen.

Vi är nu ackrediterade

för att släcka 2:or

för alla bilmärken hos

Bilkompaniet

i Luleå och Piteå.

Boka tid för reparation och efterkontroll här

Ps: tag med besiktningsprotokollet