Bilkompaniet

Ditt bilvaruhus

Om Bilkompaniet

Vi säljer nya och begagnade bilar. Våra märken är Kia, Suzuki, Fiat Professional och Iveco transportbilar. Vi finns på tre orter i Norrbotten med försäljning och service; Luleå, Kalix, och Piteå. Vi driver  allbilsverkstad Mekonomen Bilverkstad i Luleå, Kalix och  Piteå.

Vision
Vår vision är enkel, tydlig och något som vi försöker att uppnå varje dag; -100% nöjda kunder- !

Företagsfakta
Vi säljer nya Kia, Suzuki,  Fiat Professional och Iveco. Vi har även ett stort utbud av begagnade bilar. Våra serviceverkstäder i Luleå, Piteå och Kalix är auktoriserade för , Kia, Suzuki och Fiat transportbilar. Vår serviceverkstad i Luleå är även auktoriserade för Kia, Suzuki, Fiat Professional och Iveco transportbilar. Vår Bilskadeverkstad i Luleå reparerar och tar hand om din bil på bästa sätt och givetvis hittar du även reservdelar till din bil hos oss.

Lite historia i företagets utvecklig

1947 Bolaget startade under namnet AB Axel Bolang

1962 Införlivades Motorcentrum i Gällivare

1965 Införlivades Ana – Motor i Gällivare

1968 Införlivades Bilcentralen i Gällivare

1971 Saab Sverige övertog bolaget och bildade Saab Ana i Luleå AB

1994 Förvärvade Kalix Bilaffär verksamheten i Saab Ana i Luleås som då var etablerade i Luleå och Boden. Då Ändrades även namnet till Kalix-Luleå Bil AB

1996 Blev det en ny namnändring till det mer neutrala namnet Bilkompaniet Sigoro AB. Sigoro är en kombination av ägarnas namn Signar Stråhle och Roland Johansson.

1997 Öppnade verksamheten i Öjebyn.

2003 Flyttade verksamheten i Luleå från Gammelstadsvägen till nybyggda Anläggningen på Ålgatan 18. Invigningen av anläggningen var 1 oktober,  med en stor invignings fest med levande musik och en massa andra aktiviteter uppskattningsvis kom flera än 2000 besökare under helgen och veckan därpå.

2014 Får bilförsäljningen flytta in i sin nybyggda bilhall i Kalix

2018 Förvärvas fasigheten på Källbogatan 73 i Piteå. Sommaren 2020 står den nya anläggningen klar mitt i pandemin så det blev tyvärr ingen Invigning att vara stolt över.

I December 2020 drabbades Bilkompaniet i Luleå av en brand som gjorde att bilförsäljningen gick ner på sparlåga under återbyggnadsfasen, övriga verksamheter drabbades inte på samma sätt.

2021 Glädjen var stor då vi i maj hade återinvigning i den Nya återuppbyggda bilhallen.

Vi är nu ackrediterade

för att släcka 2:or

för alla bilmärken hos

Bilkompaniet

i Luleå och Piteå.

Boka tid för reparation och efterkontroll här

Ps: tag med besiktningsprotokollet